Kukoricás paradicsomleves
Tejfölös sajt merőkanálban


Kukoricás paradicsomleves

Hozzávalók (egy személyre):
1 db. paradicsomkonzerv,
1 db. kukoricakonzerv,
1-2 leveskocka ,
1-2 tasak, ill. kávéskanál cukor.

Felteszünk 1.5 liter vizet fõni. Amikor forrni kezd sürített paradicsomkonzervet adunk hozzá, hogy a kellõ színt elérje, a halványpirostól a sötétig bármelyik megfelel. Egy vagy két erõleves-kockával (lehet marhahúsleves-kocka is) sózzuk. Egy vagy két kávéházi tasak cukorral az édességét erõsítjük. Egy csipet pizza fûszerkeverékkel is ízesíthetjük (ha van otthon). Amikor ez a fõzet kellõen összeforrt hozzáadjuk a kukoricakonzervet. kb.: 5- 10 percig fõzzük. Ha elforrta a levét kicsit felöntjük. Kész.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá.

 


Tejfölös sajt merőkanálban

Kenjünk ki egy merőkanalat egy vékony réteg tejföllel, aztán béleljük ki egy-két szelet sajttal, melyeket újra tejföllel kenjünk meg, amire újra sajtokat teregetünk, mindezt azért úgy ismételjük, hogy ne legyen túl vastag.
A merőkanalat gázláng felett guztusosan, körkörösen mozgatjuk, míg a sajt meg nem olvad. Kicsit megsózhatjuk. Ne tálaljuk, hanem egy kiskanállal együk meg a merőkanálból. Kenyérre véletlenül se tegyük, mert az már majdnem tejfölös-sajtos melegszendvics lenne.
Akkor készítsük és együk, ha az általunk nézett műsort váratlan reklám, vagy filmajánló szakítja meg, vagy ha éjjel arra ébredünk, hogy kicsit belealudtunk a filmbe, pedig végig akarjuk nézni.

 

vissza a konyhába